Referencer

Af Joan Sørensen, Kolding

 

Vi købte vores hund Tumle da hun var 6 mrd. gammel. Vi vidste hun havde haft skiftende ejere i løbet af sin korte levetid. Vi kunne tydeligt mærke angst. Hun havde konsekvent halen oppe under bugen de første dage. Sidenhen mærkede vi mest angsten overfor fremmede, især mænd, og også når hun var alene hjemme.

Da Tumle var 6-9 mrd. gammel gnavede  hun konsekvent i fodlisterne, og hylede højt  når vi var væk fra hjemmet.

En hundeejer fortalte at man kunne stryge fodlisterne over med eddike, så ville problemet være forsvundet omgående. Det var korrekt! Tumle holdt straks op med at gnave i fodlister, i stedet åd hun ihærdigt tapet når vi var væk. Når hun holdt pause fra tapetnedtagning, hylede hun hjerteskærende.

Jeg var klar over at vores hund skulle have professionel hjælp. Et sted undervejs i junglen af hjælpende og halvdyre behandlere uden effekt -  fik jeg en henvisning til Louise. Jeg var meget skeptisk, men tænkte betalingen alligevel kun ville være en brøkdel af det maleren efterhånden ville koste.

Louise kom, og jeg fortalte intet, hun skulle bevise sit værd. Tumle var f.eks faldet 2 uger før Louises besøg, og havde slået sit ben. Det var helet fint, så Tumle løb upåvirket rundt i huset. (Hun haltede dog stadigvæk, når hun havde motioneret adskillige timer). Louise spottede straks det dårlige led i sin gennemgang af Tumles krop. Imellem de ting Louise formidlede videre fra Tumle, var adskillige interne oplysninger, fra Tumles og vores fælles liv.

Vi fik en forståelse for Tumle, og effektive redskaber vi kunne bruge, når den skulle være alene hjemme. Den holdt omgående op med at hyle når vi tog af sted, og gnaveriet aftog markant -  for at slutte helt 2 uger efter Louises besøg. 

Louise er dén vi bruger og anbefaler, hvis der er problemer med et dyrs helbred eller adfærd.

Joan Sørensen

 

Af Rikke Friis Lauritsen, Fredericia, tlf. 75924512

Besøg af dyrekinesiolog Louise Dybdal til Baron Hovvang

Jeg har fra flere heste-venner hørt godt om dyrekinesiolog Louise Dybdal og har mange gange haft lyst til at få besøg af hende til vores hest. Min datter og jeg deler en 19 årig Frederiksborg vallak, der er kendt med spat i højre bagben og en snæver genache. Vores ridestil tager hensyn til disse skavanker og han får dgl. tilskud af glycosamin.  Så i det daglige mærker vi intet til dette og han ter sig ofte som en vaskeægte unghest, både under rytter og på folden. Alligevel har jeg haft brug for at få sikkerhed om, at han ikke har smerter i det daglige.  Alene af den grund af Louise kan kommunikere med dyrene gjorde, at jeg var enormt nysgerrig efter, at hun skulle have Baron 'imellem hænderne'. Jeg ville gerne, at han fik et 'sundhedstjek' af hende. 

Først gennemgik hun Baron for at 'møde' ham og tjekke for evt. ubalancer i kroppen. Derefter 'kommunikerede' hun med ham, hvor vi havde mulighed for at få stillet vores nysgerrighed og at Baron også havde nogle ting, som han ville dele med os. Afslutningsvis gik vi igennem hans foder, vitaminer og andet tilskud for at sikre, at det som han får i dag, også er det, som han har brug for.

Imens Louise kommunikerede med Baron oplevede vi en meget humør skiftende hest. Når Louise talte med os, var hen virkelig urolig. Han trippede rundt, skrabede i gulvet, sparkede på boksvæggen, puffede til Louise og nappede i hendes jakke. Når hun så lagde hænderne på ham, blev han helt stille. Stod musse stille med hovedet fokuseret på os. Det ene øre bevægede sig opmærksomt og ind imellem gumlede han lidt. Lige så snart Louise fjernede hænderne fra ham, blev han den urolige og puffende hest igen. Sådan skiftede han konstant igennem den ½ times tid, hvor at vi 'talte' med ham med Louises hjælp. Det var en forunderlig oplevelse og der var mærkbar forskel på ham. Faktisk som om han gerne ville kommunikere og var ivrig efter mere.  Til at begynde med var det meget Emma og jeg, der spurgte Baron om nogle ting, som vi var nysgerrige efter eller bekymrede for. Som tiden gik, var der flere og flere ting, hvor det var Baron, der ville dele noget med os. Situationer som jeg slet ikke havde tænkt på og da Baron kommunikerer dem til os via Louise, begyndte min gåsehud begyndte for alvor. Det skønneste er, at jeg kan genkende vores hest i ALT, hvad vi har talt om. Hans personlighed er så stærk og karakteristisk og både de svar vi fik og de ting, som han selv valgte at bringe på banen er SÅ meget ham. Min soulmate er så lysende stærk.

Over vinteren har Baron i perioder levnet en ret stor del i hans krybbe. Til min store bekymring har der gang på gang været rester efter både morgen - og aften foderet i krybben. Når vi kom i stalden om eftermiddagen, viste han heller ikke den store begejstring for foderet. Ville langt hellere have hans wrap. Så hvordan pokker skulle jeg sikre, at han fik den rette mængde energi og vitaminer tilført. Jeg havde flere gange rådgivning med foder firmaet og deres konsulenter og vi prøvede til med små ændringer - og lige meget hjalp det. Det hele gav mening for mig, efter Louises gennemgang af hans foder. Alt det som han i vinterens løb har haft levnet, var også det, som han ikke 'accepterede', da hun var der. Hun kunne så heldigvis også hjælpe med at finde frem til, hvad han så ville have. Heldigvis var vi på sommerfold i en stald med et velforsynet forderrum, så vi havde rig mulighed for at sammensætte en foderplan til ham.   

Besøget af Louise Dybdal sprængte ALLE mine forestillinger herom og det er bestemt ikke sidste gang, at vi skal have besøg af hende.

 

Af Lone Møller, Vejle, tlf. 24469064

Min oplevelse af testbesøg af Louise Dybdal

Overordnet vurdering af Louise:
Yderst professionel, grundig, nærværende, fokuseret og sympatisk

Overordnet vurdering af resultatet:
Føler mig tryg og sikker på, at de informationer, jeg får, er korrekte. Får specifik viden om egen indsats fremadrettet. Neutral vejledning mht. foder og godbidder - kun indhold og hestens reaktion herpå tæller. Er blevet overbevist om hvad der er bedst for min hest lige nu. Og er villig til at efterleve det.

Generel evaluering af forløbet:
Selve forløbet vil jeg beskrive som firdelt og varer i alt ca. 1,5 time.

1. del består af en generel gennemgang af Filia's balancer/ubalancer.

2. del består af "samtale" fra/til hest og ejer

3. del består af en test for understøttende homoøpatisk/urte blanding

4. del består af en test af alt, hvad man giver sin hest og om det virker godt for hesten lige nu (foder, godbidder, tilskud, hø, halm osv.)

Det opleves, som man kommer hele vejen rundt om sin hest og at der er en sammenhæng og tydelig rød tråd i hele forløbet. Jeg oplevede, at mens Filia blev testet, løb hendes næse og kun i den side, hvor hun havde den lille testpose til at være. Vildt at se en prompte reaktion på den udrensning, som netop er/var et af Filias behov. Behøver jeg fortælle, at næsen stoppede med at løbe igen fluks testen var overstået!

Min Filia er højt elsket og vi har oplevet et sygdomsforløb for ca. 4 år siden, som har været kompliceret og som efterfølgende betyder, at Filia er sart og for altid skal tages specielle hensyn til, i forhold til hvad hun får at spise. Alt dette vidste og ville Louise ikke høre om på forhånd og alligevel kun hun ret præcist fortælle om vores historik!

Jeg vil helt sikkert anvende Louise igen.

Med venlig hilsen
Lone Møller og Filia
Vejle

 

Af Tina Hansen, Tiufkær, tlf. 28400670

Test af Shaco, Tina og Jespers schæferhund

Efter megen kløen i håret, ødelagte blomster, sko, surround anlæg og meget mere, blev Louises telefonnr. indtastet på mobilen.. Hjæææælp Louise.

Shaco er en lalleglad drengerøv på 2,5 år, han er langhåret schæfer og vi har haft ham fra hvalp.

Alt startede godt, vi hentede ham i Midtjylland og havde efterfølgende planlagt 14 dags ferie for derefter at overlappe hinanden arbejdsmæssigt, så han ikke var mange timer alene.
Vi gjorde alt efter bogen, syntes vi. Han sov i soveværelset hos os og han var renlig fra dag 1 og var generelt et pragteksemplar.
Vi gik til hundetræning og har gjort meget for at få en velsocialiseret hund. Og det er han skam også i største grad.

Den første lange periode han var alene, var her ingen problemer udover almindelige hvalpeunoder.
Shaco var efterhånden blevet 10 mdr. og vores far (min mand) rejste et 1/2 år til Afghanistan og så begyndte problemerne ellers.
Han havde separationsangst, pressede på døren for at komme med ud og gik helt i panik. Jeg var helt knust over at min hund ikke trivedes, jeg læste bøger op og ned og prøvede alt. Afslappende musik, tyggeben, madaktiverings legetøj m.m.

Alle sko blev sat væk, blomster fjernet fra borde og diverse ledninger rundt omkring flyttet. Så travlt man pludselig fik om morgenen :-)

Mange folk prøvede forgæves med ideer, andre foreslog, at vi byggede hundegård. Intet ondt om hundegårde, men vi kom jo ikke udenom Shacos problem ved at sætte ham i hundegård, når han var alene.

Hjæælp Louise. Nok havde Louise lige født, men alligevel kom hun straks for at hjælpe. Louise kendte ikke til nogen af vores problemer eller Shaco. Vi kender hinanden fra hesteverdenen, så min hund havde hun aldrig mødt.

Louise kom hurtigt i kontakt med Shaco og der var en del at "snakke" om. Han fortalte, han manglede en til at beskytte ham, nu hvor hans leder, far og skytsengel var rejst til Afghanistan. Han anså ikke mig som dette. Ikke at han ikke respekterede mig, men han kunne mærke min bekymring og nervøsitet over at min mand var i Afghanistan og jeg kunne derfor ikke være hans beskytter eller skytsengel, som han kaldte det, i hans øjne. Egentligt forståeligt nok.

Louise hjalp ham og "hentede" nogle engle ned til Shaco. Det lyder sikkert meget mystisk, men de hjalp altså. Disse engle passer på ham, når han er alene.

Udover englene skulle jeg lave nogle øvelser med ham og det var tydligt at se, at han reagerede på disse. Øvelserne laver jeg ofte endnu. Dagene efter var Shaco alene hjemme og det var et kæmpe glædessyn, der ventede mig, da jeg kom hjem. Huset var intakt og Shaco var stolt og glad.

Juhuuu. Nok var mit hjem intakt, men det var endnu bedre, at min hund var glad igen.

Louise testede blomstermedicin frem til Shaco, som han efterfølgende blev behandlet med og efter Louises besøg, har han ikke lavet unoder og ulykker i huset. Så dejligt.

Min mand syntes, det var mærkelige penge at spendere ud til en, som kan "snakke" med dyr, men efter han kom hjem fra Afghanistan, blev hans holdning bestemt en anden :-)

Shaco, Jesper og jeg er Louise dybt taknemmelige for hendes store hjælp.
Kæmpe stort tak for hjælpen Louise.